onsdag 23. april 2008

Hard Candy



Jeg har valgt det nyeste albumet til den legendariske Madonna, som heter Hard Candy.
Ført så skal jeg ta for meg artisten selv, og skrive kort om hvem denne gudinnen er. Deretter kommer jeg til og analysere coveret, og fortelle litt om hvordan det passer til musikken på albumet.

Madonna er en av de største artistene i verden, og en av de mest suksessfulle med inponerende 140 millioner album solgt. Hun har til sammen gitt ut 21 album, som 12 av dem er studioalbumer og resten er forskjellige typer samleplater. Hun har også hatt flere nummer 1-singler enn både Elvis og The Beatles. Hun blir ofte sett på som dronningen av pop.

Mange yngre artister som Britney Spears, Kylie Minogue og Gwen Stefani hadde den talentfulle kvinnen som forbilde da de var yngre, og mange har sagt at det var på grunn av henne de ville bli underholdere.

Noe av det Madonna er mest kjent for er å provosere. Hennes kontroversielle opptredner spiller ofte på sex, religion, Kjærlighet osv. Hun har fått mye krittikk på grunn av hennes vågale påfunn, men også mye ros for sine kreative evner og hvordan hun setter sitt særpreg på alt!

Ikke bare er Madonna en storslagen artist, men hun er også en skuespillerinne, filmregissør, fortsatter og klesdesigner.


Hard Candy er Madonnas 12. album, som slippes ut den 29. april i mesteparten av verden. Det er ikke sluppet ut enda, men mange av sangene har lukket ut på nettet. De har alle fått veldig god respons, og de har gjort forventningene til albumet enda høyere!

Madonna er kjent for å forandre musikkstil etter vært album. Mens hennes forige inndeholdt en mer dance, electronica, tekno "feel", så har det nye Hard Candy albumet elementer fra sjangere som R&B, hiphop og funk i seg. Det er selvfølgelig mest pop, og man finner fortsatt litt dance i det også.

På dette albumet så finner man mange kjente produsenter. Madonna har nemlig fått stjernehjelp av blant annet Justin Timberlake, TimbaLand, og Pharrell. Madonna har vært med å produsere og skrive alle låtene på platen.




Coveret til albumet viser Madonna i en sort 50-talls badedrakt, og et stort boksebelte med bokstaven "M" for Madonna på seg. Hun har også på seg støvletter som når opp til lårene hennes, og en hanske på den ene hånden mens på den andre har hun et slags sort stoff rundt håndleddet. Bakgrunnen er laget som en rosa kjærlighet på pinne.

Coveret passer veldig godt til musikken på albumet. Det viser at alle sangene er små godbiter som man bare skal nyte. Det er sexy, og det er de fleste sangene også. Ved dette coveret får man et lite innblikk og et lite hint om hva dette albumet inneholder!

Mange reagerer på at en kvinne som snart er 50 år poserer i en slik stilling med et antrekk som dette. Personelig så lurer jeg på hvorfor Madonna skal gi seg med sin sexuelle look, når hun ser slik ut? Når man er en aldrende kvinne og ser ut som om man knapt har fylt 30 år, hvorfor kan man ikke vise seg da? Det er noe man bør være stolt over, og siden Madonna har klart og tatt vare på seg selv så syns jeg at dette coveret var en fantastisk måte å skape kunst på!

Ingen kommentarer: